Het laatste onderdeel van de installatie is zonne-energie, ook wel PV-panelen (photovoltaïsche cellen), zie Figuur 46.
Figuur 46 Stap 2e Zonne-energie
U geeft het type photovoltaïsche (PV) cellen op: amorfe, monokristallijn en multikristallijn. U geeft het collectoroppervlak (opp.) per woning op.
Vervolgens specificeert u de plaatsing van de collector. De combinatie van de oriëntatie en de hellingshoek bepaalt hoeveel zonne-energie kan worden ingevangen.
Er is een mogelijkheid om aan te vinken dat er een gecontroleerde kwaliteitsverklaring is voor photovoltaïsche cellen:
Figuur 47 Kwaliteitsverklaring zonne-energie
Bij Code wordt de ISSO-codering van de kwaliteitsverklaring ingevuld. Deze kan worden verkregen in de databank gecontroleerde kwaliteitsverklaringen en gelijkwaardigheidsverklaringen van de ISSO en moet handmatig worden ingevuld. Bij Piekvermogen kan het Wattpiekvermogen van de cel worden ingevuld, waardoor het standaard piekvermogen wordt overschreven. Op de kwaliteitsverklaring vindt u ook het piekvermogen. Deze moet handmatig worden ingevuld.
Tenslotte kunt u de informatiebron van de opgegeven gegevens verantwoorden. Gebruik indien nodig ook het opmerkingenveld om uw keuzes nader te omschrijven.
|
Via instellingen algemeen in het startscherm, kunt u bij standaard waarden opgeven welke informatiebron u standaard wenst te gebruiken, zie paragraaf Standaard waarden. |
|
Wanneer u uw muis op de tekst links van een invoerveld houdt, dan verschijnt na enkele seconden een tooltip met uitleg. Verder kunt u voor meer inhoudelijke informatie ISSO publicatie 82 raadplegen. |
Als u de gegevens heeft ingevoerd, klikt u op de knop [Ok] om de gegevens op te slaan en terug te keren naar het hoofdscherm van de installatie. Wilt u de wijzigingen niet opslaan, klik dan op de knop [Annuleren].
|
Heeft u bij tapwater een PVT-systeem opgegeven, dan kunt u geen extra zonnepanelen meer opgeven, zie Figuur 48. Figuur 48 PVT-systeem |