Beslisdiagram

Selecteer in het invoerveld ‘Invoer’ de optie [Beslisdiagram]. U krijgt twee extra invoervelden (zie Figuur 37) voor het type kozijn en het type glas. Aan de hand van deze twee gegevens worden de U-waarde en de ZTA-waarde berekend. De U-waarde is de gemiddelde waarde voor het glas en het kozijn samen volgens het beslisdiagram uit ISSO publicatie 75.

In het scherm wordt ter informatie de U-waarde, ZTA-waarde en de verhouding tussen glas en kozijn getoond.

Wanneer als invoermethode is gekozen voor ‘Beslisdiagram’ is er een mogelijkheid om aan te vinken dat er voor deze constructie een kwaliteitsverklaring is. Daarmee kunnen de U- en ZTA-waarde volgens het beslisdiagram worden overschreven.

Figuur 38 Gecontroleerde kwaliteitsverklaring

Bij code wordt de code van de kwaliteitsverklaring van de BCRG databank ingevuld. Wanneer geen juiste of kloppende code wordt ingevoerd, zal er worden weergegeven dat de code niet juist is. Bij U [W/m2.K] en ZTA kan nu de U-waarde en ZTA-waarde worden ingevuld, waardoor de standaard waardes volgens het beslisschema worden overschreven.

Selecteer vervolgens de betreffende ‘Zonwering’ en het type ‘Luifel’.  Het type luifel /overstek kunt u bepalen zoals beschreven in ISSO publicatie 75. Geen luifel als de waarde kleiner is dan 0,2 (1/5), luifel 1 (kleine luifel) tussen 1/5 en 1/3 en luifel 2 (grote luifel) indien groter of gelijk aan 1/3.

Als u klaar bent met bewerken, klikt op de knop [Ok] om de wijzigingen toe te passen en weer terug te keren naar de lijst met constructies. In deze lijst staan nu de belangrijkste gegevens van de ingevoerde constructie(s) samengevat. Klik echter op [Annuleren] om de wijzigingen ongedaan te maken.