Bibliotheek items bewerken

Hulpmiddelen, Sjablonen, Profielen, maar ook Gebouwen bevatten lijsten met objecten met invoergegevens. Al deze objecten kunnen in de Centrale bibliotheek en/of Projectbibliotheek naar eigen inzicht aangepast, gekopieerd, verwijderd en toegevoegd worden. Hier zijn een aantal functies voor beschikbaar:

Nieuw

Met deze functie wordt een nieuw, leeg object aangemaakt. Vervolgens kun je alle instellingen van dit object definiëren.

Dupliceren

Met deze functie wordt een geselecteerd object (of worden meerdere geselecteerde objecten) gekopieerd naar een nieuw object (of naar nieuwe objecten). Alle bestaande gegevens worden vanuit het bestaande object naar het nieuwe object gekopieerd.

Verwijderen

Met deze functie wordt een geselecteerd object (of worden meerdere geselecteerde objecten) verwijderd uit de lijst. Alle objectgegevens zullen verloren gaan. Er wordt altijd een bevestiging voor het verwijderen van het object gevraagd. Wanneer een sjabloon niet verwijderd kan worden, omdat deze in gebruik is, zal er een melding gegeven worden.

Tip: Wil je je project opruimen? Selecteer al je items in de lijst en klik op verwijderen. Alle gekoppelde items blijven staan en de niet gekoppelde items worden verwijderd.

Set default

Alvorens je nieuwe gebouwen aanmaakt kun je een standaard object kiezen welke in eerste instantie als standaard gekoppeld wordt aan nieuwe objecten of ruimten. Dit doet u, nadat je een object geselecteerd hebt, door op de punaise boven de lijst te klikken. je kunt maximaal één object per objecttype als default toewijzen.

Open bibliotheek

Met deze functie wordt de bibliotheek geopend in het Hulpmiddelen of Sjablonen waarin je op de deze knop drukt.

Kopieer naar project

Met deze functie worden de geselecteerde items van Hulpmiddelen of Sjablonen vanuit de Centrale Bibliotheek direct naar het project gekopieerd.

Zoeken

Met deze functie kun je binnen een lijst met of zoeken naar een item met een specifieke naam.