Algemeen

Toon opstartscherm tijdens opstarten

Toon opstartscherm tijdens opstarten toont het logo Vabi Elements tijdens het laden van het programma.

Automatische controle laatste versie

Wanneer dit item actief is, wordt er dagelijks, bij het opstarten van Vabi Elements automatisch gecontroleerd op een software update.

Open 1e scherm bij openen processtap

Opent automatisch het venster van het bovenste linker menu-item wanneer linksonder een andere processtap aangeklikt wordt. Bij projectgegevens is dit het venster projectinstellingen, bij hulpmiddelen materialen, bij sjablonen ruimte-eisen, bij geometrie gebouwen/ruimten, bij eigenschappen gebouwen, en bij resultaten gebeurt dit niet.

Laat alle menu-items zien

Laat onder voorbereiden wel of niet de minder belangrijke menu-items zien die niet voor de ingestelde modules van belang zijn, zoals materialen, interne warmteproducties, tijdschema’s, opdrachtgevers en adviseurs. Dit heeft verband met het Tonen en verbergen van modules.

Taal

Bij taal kun je de voertaal selecteren.Dit is van invloed op zowel de invoer als op de uitvoer. Je kunt kiezen uit Nederlands en Engels. Wijziging van deze instelling is pas van kracht nadat het programma opnieuw is opgestart.

Scherm na openen project

Bij Scherm na openen project kun je selecteren wat je beginscherm is wanneer je een nieuw of een bestaand project opent.

Module accentueer kleur

Bij module accentueer kleur kun je de kleur aanpassen waarmee je een van de invoergegevens van een rekenmodule accentueert. Dit heeft invloed op het Tonen en verbergen van modules.

3D rendersysteem

Standaard wordt er DirectX gebruikt voor het weergeven van de 3D geometrie. Wanneer je problemen hebt met de weergave van de 3D, doordat bijvoorbeeld je grafische kaart DirectX niet voldoende ondersteunt, dan kun je proberen deze invoer op OpenGL te zetten. Let erop dat je het programma opnieuw dient op te starten. De weergave zal hierdoor anders verlopen.